OVER ONS

MALAIKA

Wij zijn een dynamisch jongerenkoor, onder leiding van Kristien Heirman en Simon Neyt, voor meisjes vanaf 12 jaar. We zingen verscheidene keren per jaar de pannen van het dak tijdens concerten, gaan op kamp en amuseren ons elke week op repetitie. Kortom, Malaika is een keitoffe bende, waar iedereen die graag zingt welkom is!

Benieuwd? Kom eens een kijkje nemen op zondagvoormiddag in de kerk van Oudenbos. Wel opletten... (ons horen) zingen is immers héél besmettelijk! 😉


GESCHIEDENIS


1998

Het 5e en 6e leerjaar van de basisschool Oudenbos brengt een vormsel-CD uit. "Een droom van een droom" werd gerealiseerd o.l.v. Geert De Paepe en Tars Lootens.

In augustus wordt de CD voorgesteld aan het publiek tijdens een concert in de Sint-Pauluskerk te Oudenbos waarbij Kristien Heirman pianiste van dienst was. Zij komt op het idee om een tienerkoor op te richten. Enkele zangeressen zijn héél enthousiast... HET TIENERKOOR is geboren!

Dirigente: KRISTIEN HEIRMAN
Pianist: SIMON NEYT
Ledenaantal: 12

1999

In november '99 organiseert het Tienerkoor Oudenbos een Halloweenavond met spooky liedjes, heksenrecepten en griezelige verhalen.

Ledenaantal: 20 

2000

Drie Koningen zingen met... de huifkar, het is eens wat anders.

Het wordt inmiddels tijd voor een naam: DIABOLO of MALAIKA. En aangezien "diabolo" duivel betekent, en "malaika" engel, én omdat we nog altijd in de kerk repeteren... wordt het tienerkoor van Oudenbos nu officieel omgedoopt tot MALAIKA!

We gaan voor het eerst op kamp: 3-dagen Sint-Niklaas, waar we ons klaar stomen voor onze musical 'Reinaert De Vos'. Op 27 augustus is het dan zover: uitvoering van onze musical 'Reinaert De Vos'.

Kerstliedjes zingen in het bejaardentehuis in Zeveneken maar ook op de kerstmarkt in Lokeren.

Ledenaantal: 30 

2001

Drie Koningen zingen met... de huifkar én ons eigen 3-koningenlied, het wordt een jaarlijkse traditie.

6 mei: artiestenmis in de Paterskerk te Lokeren.

We zingen onze eerste huwelijksvieringen en organiseren een snoepverkoop om ons kamp in Schellebelle te sponsoren. We gaan ook voor het tweede jaar op rij op Halloweenronde!

Concert: jeugdcantate over fabels alsook de musical 'Peter Pan'. Deze musical wordt geschreven en gecomponeerd door Vanessa Rogiers, lid van Malaika.

De geboorte van de "Malaika-post": een informatief en ontspannend krantje over wat er in en rond Malaika gebeurt, wordt door de oudste tieners in elkaar gestoken.

Ledenaantal: 36

2002

14 februari: Valentijn. Met de romantische zielen van Malaika vertolken we, ondersteund door gitaren, in het centrum van Lokeren prachtige love-songs.

We zingen voor het eerst 3-stemmig, geven ons jaarlijks concert en gaan alweer op Halloweentocht.

1 juli: we trekken naar de Efteling

We verkopen 150 snoepsatés ten voordele van ons kamp in Oostende van 16 tot en met 19 augustus.

We treden op op de kerstmarkt in Lokeren en op de kerststallentocht in de Bontinckstraat.

Eerste Kerstconcert in de kerk van Oudenbos.

Ledenaantal: 47 

2003

8-9 maart: Malaika op Music Live X, het jaarlijkse concert van De Koninklijke Harmonie van Lochristi "Willen Is Kunnen". Samen met het jeugdensemble onder leiding van Astrid Verstuyft brengen we enkele Disneyklassiekers tot leven.

Ons 1ste TV-optreden is een feit! Axl Peleman komt naar Oudenbos voor de TV-opnames van "Aan Tafel". We zingen "Télé Roméo" van K3.

Ter voorbereiding van ons musicalconcert gaan we op kamp naar Wolfsdonk. Op dat concert passeert iedereen de revue: van Mary Poppins over Grease tot en met Sister Act!

Tijdens de eindejaarsperiode zingen we op de kerstmarkten van Lokeren en Gent, en zingen we samen met Canta Murceka van Hamme-Moerzeke een kerstconcert in Oudenbos.

2004

Dit jaar gaan we voor het eerst op kamp naar het buitenland: Esbeek, here we come! :)

2005

We gaan op kamp naar Brussel en nemen onze 1ste CD 'Wild Child' op.

10 december: concert samen met Boni Pueri (Tsjechië) in de St-Laurentius kerk, Lokeren.

2006

8 januari: samen met andere Lokerse koren en harmonieën luisteren we het nieuwjaarconcert van de stad Lokeren op.

26-28 april: we hebben 3 dagen lang het knapenkoor Dziaugsmas uit Litouwen te gast. We eindigen met een concert in de kerk van Oudenbos waar we onze CD voorstellen.

Op 7 mei staan we samen met Ozma Music School op het podium van het Cultureel Centrum ter gelegenheid van 50 jaar beiaard.

Dit jaar gaan we op kamp naar Orvelte.

Eindejaar: op 17 december zingen we op de Eksaardse Kerstmarkt en op 22 december houden we ons eigen kerstconcert in Oudenbos, dit keer samen met Ozma.

2007

7 januari: we zijn opnieuw van de partij op het nieuwjaarsconcert van stad Lokeren.

17 februari: we doen het nog eens samen met Ozma, dit keer voor een valentijnsconcert!

Tijdens de eerste twee weekends van december staan we maar liefst 6 keer op het podium van het Cultureel Centrum voor de 'Klokkenluider van de Notre Dame'. In samenwerking met toneelgroep de Sinfra's.

2008

We bestaan 10 jaar en het belooft een goed gevuld jubileumjaar te worden... te beginnen op 20 januari met een concertmis in Sint-Michiels (Gent).

9 maart, nog een jubileum: 40 jaar Cultuurraad. Daar treden we op samen met de Sinfra's.

2 en 3 mei: Promsconcert ism harmonie van Eksaarde

Kamp te Houdrémont: we bereiden ons voor op ons jubileumconcerten op 27 en 28 september: "10 jaar Malaika" in het CC Lokeren

Op 13 december trekken we naar Mol voor een kerstconcert, samen met het jeugdorkest van Mol. Zij komen op hun beurt op 21 december naar Oudenbos voor ons kerstconcert.

2009

Na 10 jaar hebben we al een hele reeks vaste activiteiten: huifkartocht, trouwmissen opluisteren, 1ste communiemis, afscheid 6e leerjaar, paas-en kerstviering opluisteren, nieuwjaarsconcert en natuurlijk ons kamp!

Kamp te Otterlo: we bereiden ons voor op ons ABBA-Queen-concert op 29 augustus in het CC Lokeren.

2010

10 januari: nieuwjaarsconcert van Lokeren

9 mei: Het St-Vincentiusinstituut te Gent jubileert en vragen ons voor een aperitiefconcert. Wij doen ons ABBA-Queen-concert nog eens over in het klein.

Kamp te Epen: voorbereiding BELPOP op 9 en 10 oktober in de torenzaal van CC Lokeren.

2011

9 januari: nieuwjaarsconcert van Lokeren

We mogen dit jaar zingen op de huwelijksviering van 2 van onze oud-leden, Jolien en Nathalie

We gaan op kamp naar Hunsel

15 oktober: de beiaard in Lokeren bestaat 55 jaar en wij doen mee aan het Jubileumconcert.

2012

12 februari: Valentijnsconcert

Op 7 juli trouwt ons eigenste lid Delphine met Rik, wij zijn natuurlijk van de partij!

Kamp te St-Pieters-Kapelle.

14 oktober: we zijn gevraagd om te zingen op de St-Annaconcerten van Lokeren-Heirbrug.

21 december: we doen mee aan het kerstconcert tvv Welzijnszorg in de St-Laurentiuskerk te Lokeren.

2013

Hiep, hiep, hoera! We bestaan 15 jaar!

27 januari: we doen mee aan het pre-koortornooi van de provincie Oost-Vlaanderen en worden in 2e divisie ingedeeld. En daar zijn we SUPERBLIJ mee!! 

We geven ook een jubileumconcert en trekken op concertreis door Frankrijk.

2014

We worden stilaan bekender in Lokeren en omstreken en worden dan ook gevraagd om mee te werken aan de musicals 'Footloose' en 'Miserabele Jaren' in Gent en Lokeren.

Daarnaast concerteren we ook in de Sint-Stefanuskerk in Gent.

2015

We worden nogmaals gevraagd om mee te werken aan de musical 'Footloose' in de Capitole en geven ons traditioneel jaarconcert in onze eigen kerk.

2016

We concerteren in het voorjaar in onze eigen kerk en werken ook mee aan de festiviteiten rond 'Reynaert viert Meye' in Daknam.

2017

We geven een concert in het cultureel centrum samen met Eléonor. Daarnaast kon je ons ook nog aan het werk horen in de kerk van Doorslaar in het kader van 'De Warmste Week'. We namen een nieuwe vormsel-cd op en geven een kerstconcert op Heiende.

2018

Tijdens ons jubileumjaar 2018 nemen we deel aan openkerkendag en enkele TV-missen. Daarnaast mogen we ook zingen op de diakenwijding in Gent. We vieren ons 20-jarig bestaan op gepaste wijze met een concertweekend. In december staan er nog twee kerstconcerten en een TV-mis op onze agenda.

2019

We geven in oktober een concert 'Malaika zingt' in onze eigen kerk. De week nadien nemen we deel aan BeVOICEd, een happening voor gelijkstemmige koren, in de Singel in Antwerpen. In december geven we een eindejaarsconcert in de kerk van Lokeren-Heiende, georganiseerd door KWB Heiende.

2020-2021

2 jaren om snel te vergeten, maar Corona krijgt ons niet klein, we zitten niet stil en repeteren online, met mondmasker, buiten, op 2 m afstand, we doen het allemaal om te kunnen blijven zingen.                                                                                                                              We zingen de 1ste communievieringen, kerstavondmis, de dankviering van Diaken Orlando

2022

We kunnen niet wachten om te laten horen wat we leerden en geven op 27 maart een privé-concertje  voor onze bubbels.

We verkopen 192 chocoladepakketjes van côte d'or en met de winst laten we hoodies maken voor alle leden.

En op 17 december is het eindelijk zo ver, we geven na lange tijd een volwaardig concert: A Rocking Christmas...

2023

We vieren ons zilveren jubileum met een concertweekend eind mei, en plaatsen voor het eerst promofilmpjes op social media voor deze concerten

2024

We gaan zingen op de trouw van ons eigen Kim.

We brengen tijdens ons jaarconcert enkel werken van of door vrouwen, als dat geen GIRLPOWER is...